Miniszteri szinten folytatódott a francia-magyar üzengetés

Az európai ügyekért felelős francia miniszter állításával ellentétben Magyarország az egyetlen állam Európában, ahol a kormány kikérte az emberek véleményét az illegális bevándorlásról – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-vel.

A tárcavezető Nathalie Loiseau Twitter-bejegyzésére reagálva hangsúlyozta: Magyarország a határvédelem jogát sem fogja átadni, hiába akarják azt a párizsi, brüsszeli és strasbourgi politikusok elvenni tőlünk, azért, hogy beengedhessék a migránsokat.

A kormány a magyar és az európai emberek akaratának megfelelően nemet mond az illegális bevándorlásra, miközben a gyáva bevándorláspárti politikusok nem merték megkérdezni az embereket – tette hozzá.

A francia kormány európai ügyekért felelős minisztere szombaton Twitter-üzenetben azt állította, hogy Franciaországgal ellentétben Magyarország és Olaszország nem szervezett vitákat Európáról. A populisták talán félnek szót adni a népnek – vetette fel Nathalie Loiseau.

Egyébként Éric Fournier volt francia nagykövet azt nyilatkozta a Franciapolitikának, hogy a magyar kormány küldött szándéknyilatkozatot arról Párizsba, hogy kíván európai vitákat és konzultációkat rendezni.

(Szöveg: MTI-Franciapolitika, kép: MTI)

Kommentek

Kommentek