Manuel Valls szerint példátlanul nagy a terrorveszély

Manuel Valls francia miniszterelnök szerint nem szabad semmilyen feltételezést kizárni az egy hete történt egyiptomi légi katasztrófát illetően, de a merénylet lehetőségét nagyon komolyan kell kezelni.

Természetesen nem szabad kizárni semmilyen feltételezést kizárni, de a merénylet feltételezését nagyon komolyan vesszük

– mondta vasárnap a francia kormányfő az I-télé hírtelevíziónak és az Europe1 kereskedelmi rádiónak adott interjúban.

Korábban több nyugati kormány is azt valószínűsítette biztonsági értesülésekre hivatkozva, hogy merénylet okozta a múlt szombati tragédiát, amelynek során 224 ember vesztette életét. Egyiptom azonban szombaton nem erősítette meg, hogy bombatámadás miatt zuhant le az orosz repülőgép, annak ellenére, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet magára vállalta az állítólagos merénylet elkövetését.

Manuel Valls francia miniszterelnök
Manuel Valls francia miniszterelnök (Forrás: huffingtonpost.fr)

A franciaországi helyzetet illetően Manuel Valls megerősítette, hogy “példátlan és hatalmas méretű fenyegetettséggel” néz szembe az ország.

Egy hálózatokkal rendelkező belső és egy külső ellenséggel állunk szemben, e hálózatok Szíriában és Irakban vannak, és a (francia) titkosszolgálatok mindennap előállítanak és letartóztatnak olyan embereket, akik veszélyt jelenthetnek

– mondta a kormányfő.

(MTI)


Nem felejtettél el valamit? Iratkozz fel a Francia Politika-blog RSS-csatornájára és lájkold a Facebookon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Kommentek

Kommentek