262. Marine naplója: megőrjít a családom!

Kedves Naplóm! Azon gondolkodom, hogy minek az embernek ellenség, ha ott van neki a família…

Először az apám. Segíteni már nem segít, de legalább sokat árt. Miért nem volt képes tartani a száját? Tartotta volna, békén hagytam volna. Esküszöm, felőlem, 99 évesen is szónokolhatott volna hányingerkeltő marhaságokat a rettenetes tagságnak. De nem, neki újra nyilvánosan elő kellett adnia, hogy a gázkamrák a történelem részletkérdésének számítanak. Ilyet nem mondunk, az én pártomban legalábbis nem.

Az öreg tíz éve nem képes megérteni, hogy vele ellentétben én nem provokálni akarok életem végéig, hanem választást akarok nyerni. Köztársasági elnök akarok lenni és ezért hajlandó vagyok a nézeteimen is finomítani. A cél szentesíti az eszközt! Zsidózva, Pétaint dicsérve és éjjel-nappal kirekesztést propagálva nem lehet elnök az ember. Ez nem az az ország.

Mit tehettem volna? Aki nem áll be a sorba, aki árt, annak mennie kell. Jean-Marie Le Pennek mennie kellett. Feldobta a lehetőséget, belevágtam hát a kést a hátába. Csak tartotta volna a száját!

Most meg itt az unokahúgom, a Marion. Én egyszerűen nem értem, miért kell baromságokat beszélnie! Hogy a melegházasság megnyitja az utat a poligámia legalizálása előtt? Nem mondom, ez tényleg tetszik a tagság egy részének, főleg azoknak, akiket még apám vonzott be ebbe a pártba. A fundamentalista katkóknak és a náciknak… Tudom, tudom, én is mondtam ugyanezt, de az még azelőtt volt, hogy elkezdtem volna komolyan gondolni az elnökséget.

Marion Maréchal-Le Pen (forrás: Valeurs Actuelles)

Azt megértem, hogy a teljes tagság még nem fogta fel, hogy új menedzsment van és új célokat tűztünk ki. Vége a Jean-Marie-féle hörgésnek! Kedves Naplóm, azért nem kell ám aggódni, a tagságot le fogjuk cserélni! Akiket meg meghagyunk, azok úgyis elhaláloznak maguktól…

De mit kezdjek azzal, hogy a saját – politikailag állítólag képzett – családom vágja alattam a fát? Lassan tényleg az van, hogy a teszetosza Hollande-dal magam is elbírok, csak a családtól ments meg, Uram, kérlek! Arghhh!

Kedves Naplóm, most mennem kell. Floriannak annyira vörös lett a feje, amikor meghallotta Marion idióta nyilatkozatát, hogy félek, agyvérzést kap és a pasija se tudja lenyugtatni. Valahogy segítenem kell neki, mielőtt maradandó károsodást szenved a pártvezetés!


Nem felejtettél el valamit? Iratkozz fel az oldalsávban a Francia Politika-blog hírlevelére, fűzd be az RSS-hírfolyamot az olvasódba és lájkolj a Facebookon is, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Kommentek

Kommentek