265. Alain naplója: még sok ilyen hetet!

Kedves Naplóm! Még sok olyan hetet szeretnék, mint ez a mostani. Sokat, sokat, sokat!

Emlékszel? Az öngyilkos Hollande a munkanélküliség csökkenéséhez kötötte a 2017-es újraindulását. Erre a munkanélküliség megint csúnyán nőtt. Ha el is indul, ezt mindenképpen meg kell magyaráznia… ezt jól elrontotta. Ezen az sem segít, ha az összes szolgálattal figyeltet. (Bár én nem hiszem el ezt a pletykát, nem is reagáltam rá.)

image

Aztán ott a másik jómadár: Nicolas Sarkozy fél lábbal a börtönben, miután a héten eldőlt, hogy a lehallgatott telefonbeszélgetései felhasználhatók bizonyítékként a befolyással üzérkedős ügyében… ez nekem külön álom. Én megúsztam anno, remélem, ő nem fogja. Jajj, remélem, a bíróság lesz olyan jófej, hogy a következő hónapokban lép még a témában!

Képzeld, vettem egy üveg pezsgőt. Van minek örülni. Nőtt a munkanélküliség, érted? Nőtt! No, másnak persze sose vallanám be, mennyire jó ez a jobboldalnak, és főleg nekem, de Te, kedves naplóm, minden titkom tudója vagy. Te tudhatod, hogy minél rosszabb, annál jobb. Nekem.

Még sok ilyen hetet! Nekem.

La vie est belle.


Nem felejtettél el valamit? Iratkozz fel az oldalsávban a Francia Politika-blog hírlevelére, fűzd be az RSS-hírfolyamot az olvasódba és lájkolj a Facebookon is, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Kommentek

Kommentek