36. Cherchez la femme!

François Hollande az első olyan francia elnök, aki nem házasságban él a kedvesével (leszámítva azt a rövid időszakot, amikor Nicolas Sarkozy Carla Brunival “járt”). Valérie Trierweiler nevét még csak most tanulgatja a francia sajtó, különösen a bulvár. De a kis szombati színes hírek azért máris róla szólnak.

A L’Express egy mai cikke szerint az új première dame betegesen féltékeny Hollande korábbi élettársára, a 2007-es elnökjelölt Ségolne Royalra. Ahogy egy ismerős fogalmazott a lapnak: minden, ami Royalhoz kötődik, kívül esik a racionalitáson Trierweiler számára. Időnként például újságírókat igazít helyre, akik Royal és Hollande közös gyermekeiről beszélve elfelejtik az “ex” előtaggal megtoldani a Royal-Hollande páros említését…

Az igazi izgalom persze majd akkor jön, amikor bekövetkezik az, amiről fél Párizs pletykál: ha Royal megnyeri a választókerületét június 17-én, ő lehet a házelnök. A bulvár imádni fogja az új helyzetet. És miben fogadjunk, hogy a Royal-Trierweiler sztorinak is lesz valahol, valamikor folytatása?

Kommentek

Kommentek