255. Nincs orvosság

Orbán Viktor 2010-ben Kötcsén azt mondta, meg kell őrizni a bizonytalanabb helyzetű az átlagemberek és a felső-polgári középosztály szövetségét. Erre alapul a Fidesz kormányzása, tette hozzá.

Orbán megtette, ami fontos volt a pártjának. Az adórendszert és a családtámogatásokat a felső középosztály felé irányította. A rezsicsökkentéssel jól eladható gesztust tett a bizonytalanabb helyzetű embereknek.

Orbán 2010-2014 között jól politizált. A maga szempontjából jól is kormányzott, hiszen a közös, szűkös erőforrásokat ügyesen csatornázta azokhoz, akik 2014-ben ismét támogatták a Fideszt és segítették kormányzati pozíciója megőrzésében (a korrupció-gyanús eseteket leszámítva is áll a megállapítás).

Orbán Viktor érti, hogy miről szól a politika.

orbanvikor
(Fotó: MTI / Kovács Attila)

François Hollande 2012-es győzelmi beszédében azt kérte, kormányzását az igazságosság és a fiatalság prizmáján keresztül értékeljék. Később bemondta, hogy nem érdemes újraindulnia, ha nem csökken a munkanélküliség.

A munkanélküliség 2015 végére nemhogy nem csökkent, 1997 óta nem volt ilyen rossz negyedéves adat.

A politikai önsorsrontás és a sikertelen kormányzás ellen nincs orvosság.


Nem felejtettél el valamit? Iratkozz fel az oldalsávban a Francia Politika-blog hírlevelére, fűzd be az RSS-hírfolyamot az olvasódba és lájkolj a Facebookon is, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Kommentek

Kommentek