Novák Katalin

Novák Katalin államtitkár a Franciapolitikában

Ha van a magyar kormányzatnak olyan tagja, aki “nagyon franciás”, akkor Trócsányi László igazságügyi miniszter (és volt párizsi nagykövet) mellett Novák Katalin egészen biztosan az. Meghívtam hát a Franciapolitikába, hogy a franciás pályafutásáról beszélgessünk – na meg arról, hogy mit másol a jelenlegi magyar családpolitika a francia mintából.

Novák Katalin nemcsak hogy franciás, de végigjárta azokat a komoly francia főiskolákat, egyetemeket is, ahol a francia elitet képzik (Sciences Po, ENA). Volt frankofón ügyekért felelős miniszteri biztos, és számos francia, frankofón vonatozású közéleti feladatot is vállal, vállalt (az életrajza hosszú, akit érdekel részletesen, itt találja).

Nemcsak arra voltam kíváncsi, hogy mindez miért és hogyan alakult így az életében, hanem arra is, hogy a mai magyar kormányzat családpolitikája figyel-e a legendásan jónak – és hatékonynak – számító francia családpolitikára, és ha igen, akkor hogyan.

És mivel Novák Katalin a Fidesz alelnöke is egyben, természetesen megkérdeztem arról is, hogy miként látja a magyar kormánypárt és a Laurent Wauquiez vezette francia republikánusok kapcsolatát az EPP-n belül és azon kívül így a kampányidőszakban.

Fogadjátok a beszélgetést szeretettel!

Kommentek

Kommentek