200. Még Trierweiler is

Hollande elnök nem érezheti jól magát a bőrében. Népszerűtlen, gazdasági téren alapvetően sikertelen, pártjának tagjai hetek óta egymás haját húzzák, és most még volt barátnője, Valérie Trierweiler is előbújt az árnyékból: csütörtökön könyvet jelentet meg a Hollande mellett és az Élysée-palotában eltöltött éveiről. Szaftos sztorik és kellemetlen napok jönnek, az biztos!

Lassan egy hete arról szól a francia politika, hogy a szocialisták miként eszik egymást: kormány-buktatás, fütyülés, üzengetés, számolgatás. És ha ez még nem lenne elég probléma, akkor Hollande elnök asztalára szerda reggel ráesett a megcsalt exbarátnő bosszúja is. Az elhíresült ex-First Lady, Valérie Trierweiler ugyanis úgy döntött, hogy publikálja  emlékiratait a Hollande-dal töltött évekről, no meg persze szakításuk körülményeiről.

trierweiler.jpgItt még ment a mosoly.
Forrás: The Times

A kötet szupertitkos körülmények között készült, Németországban nyomtatták, és igen nagy tételben, 200 000 példányban kerül csütörtök reggel a polcokra. A szaftos előkampány már ma világossá tette, hogy a szöveg komoly durranás lesz. Az izgalmas részeket profi módon kezdték szivárogtatni a médiában. Például azt, hogy hogyan változott negatív irányba Hollande személyisége, amióta elnök lett; azt, hogy Trierweiler a megcsalás kiderültekor marokszám akart altatókat bevenni; vagy hogy Dominique Strauss-Kahn letartóztatásakor Hollande rögvest arra gondolt, hogy az az előválasztási folyamatban Martine Aubry-nak lesz kedvező.

És a legjobb: Hollande a szakítás után is sms-eket küldözgetett Trierweilernek, vacsorára hívta. És közölte vele, hogy visszanyeri, mintha egy választás lenne

Hollande izzadhat. Eddig azt gondolták róla, hogy egy kellemes stílusú szürke eminenciás – nem sok jót jelent majd a számára, ha jól sikerül Trierweiler karaktergyilkossági kísérlete, mert ez bizony az. Lehet ugyanis, hogy a volt First Ladyt nem szerették a franciák. De ha olyan őszinte a könyv, ahogy a beharangozók alapján tűnik, akkor ebből nem Trierweiler fog rosszul kijönni.

Kommentek

Kommentek