203. Két év Hollande-iában (majdnem-blogkönyv!)

A Francia Politika-blog elmúlt három éves (bizony:-). Itt az idő tehát egy összefoglalásra, egy majdnem-blogkönyvre. A Két év Hollande-iában. Esszék François Hollande Franciaországáról (2012-2014) azért “csak” majdnem-blogkönyv, mert alapját ugyan a Francia Politika-blog bejegyzései képezik, de azért sok benne a kiegészítés, az alaposabb magyarázat is. És ami a legjobb: a kötet itt és most letölthető.


SOÓS Eszter Petronella
Két év Hollande-iában. Esszék François Hollande Franciaországáról (2012-2014)
Europa Varietas Könyvek
2014.

PDF-verzió
MOBI-verzió
EPUB-verzió

“A szerző könnyed stílusban nagy hozzáértéssel kalauzolja el az olvasót a francia belpolitika kulisszái mögé. Széles tablót rajzol a francia közélet legfőbb szereplőit átszövő viszonyrendszerről, a francia politikai napirendet leginkább megosztó kérdésekről és ezek hátteréről a 2012-2014-es időszakban, François Hollande elnöki tevékenységének első periódusában, ugyanakkor részben a 2017-es elnökválasztásra való felkészülés, részben a francia állam jövője szempontjából.A könnyed szakmaiság mellett, mely a mű olvasását kifejezetten élményszerűvé teszi, a szerző könyve igényes magyarázó lábjegyzetekkel – melyek politikatörténeti kintekintést adnak, vagy dióhéjban felvázolják egy-egy fontosabb személyiség életútját – a tudományosság kritériumainak is maradéktalanul eleget tesz.”

Türke András István

“Aki korábbi cikkeimet olvasta, az sok szöveget ismerősnek találhat – ugyanakkor komoly erőfeszítést tettem, hogy a rövid, frappáns blogbejegyzések soránál jóval több legyen ez a kötet. Ezért a szövegeket nagyon komolyan átdolgoztam és kiegészítettem. Szándékaim szerint ez egy összefoglaló, egységes politikai elemzés, amely a legfontosabb politikai kérdéseket közérthetően, de a politikai elemző látásmódjával és alaposságával tárgyalja. Természetesen a témák és hírek szelekciója sok szempontból szubjektív – azokról a kérdésekről írtam, amelyeket fontosnak és jelentősnek tartottam a 2017-es elnökválasztásra való felkészülés szempontjából.”

Soós Eszter Petronella

 

soos_hollande1.jpg

Kommentek

Kommentek