Soós Eszter Petronella - Bartus Tamás: Tanulmányok Fejtő Ferencről

Hamarosan boltokban a Fejtő Ferenc-tanulmánykötet!

Olyan sokat ígérgettük az elmúlt hetekben, hónapokban… és végre jön, jön, jön! Avagy a kézirat kész, de az alkotó nem pihen!

Minden szerző csúszik, mi is. De készen vagyunk!

És minden szerző izgul – most már mi is! 🙂

Előrendelhető a Fejtő Ferenc-tanulmánykötet, amelyben feltárjuk, hogy mi szerepel Fejtő Ferenc eddig titkos, feldolgozatlan háborús naplóiban.

Szintén végiggondoljuk miért kell árnyaltan, az aktuálpolitikai őrületeinktől mentesen vizsgálni e nagy párizsi emigránsnak az életművét.

Meggyőződésünk, hogy Fejtő legalább annyira izgalmas a magyar szociáldemokratáknak, mint a magyar konzervatívoknak és liberálisoknak – noha a harmincas évektől kezdve Fejtő tartósan a szociáldemokrácia jobbszárnyán helyezte el magát (vagy ahogy ő mondta: liberális, konzervatív és szocialista is egyben).

Ha rajtunk múlik, a cím még egy picit változik (legalább lesz miről beszélni a könyvbemutatón…), de a lényeg, hogy a szöveg kész, hamarosan nyomdába kerül. És persze, közeledik a könyvbemutató is.

Szóval vegyétek, vigyétek, például innen és innen! 🙂

P.S. A Franciapolitika TV-ben Bartus Tamással egyszer már hosszabban beszélgettünk Fejtőről, szeretettel ajánlom a figyelmetekbe:

Kommentek

Kommentek