Hollande és Merkel egyetértenek a migrációs válság dolgában

François Hollande francia államfő és Angela Merkel német kancellár ugyanazt az álláspontot képviseli a migrációs válságban, és a politikai teendőket illetően is – közölte kedden a francia elnöki hivatal.     

A két ország vezetője a digitális fejlesztésekről Párizsban rendezett francia-német konferencián találkozott. A megbeszélésen szóba került a migrációs válság és a nyugat-balkáni migráció által érintett országok vezetőinek brüsszeli csúcstalálkozója, amelyen a német kancellár is részt vett.

“A menekültkérdésről ugyanazt az álláspontot képviselik, és arról is, hogy mit kell tenni politikai téren, valamint a frontországoknak nyújtandó eszközöket illetően is” – mondta egy francia diplomáciai forrás.     François Hollande Athénban támogatta a görögök azon kérését, hogy az Európai Unió további 330 millió eurós támogatást nyújtson jövőre a menekülthullám kezeléséhez. Az év eleje óta több mint félmillió migráns lépett be Görögországon keresztül Európába.

A vasárnapi brüsszeli csúcstalálkozón az Európai Unió bejelentette, hogy Görögországban és a Nyugat-Balkánon 100 ezerre nő a menekültek befogadására alkalmas férőhelyek száma, ebből Görögország év végére 30 ezerre növeli a férőhelyek számát.

Hollande és Merkel a szíriai helyzetről is egyeztetett, mielőtt a francia külügyminisztériumban munkavacsorán találkoznak egymással Franciaország nyugati és arab szövetségesei. Az Elysée-palota közlése szerint a német kancellár és a francia államfő az ukrajnai békefolyamatra is kitért a kétoldalú megbeszélésen.

(MTI)


Nem felejtettél el valamit? Iratkozz fel a Francia Politika-blog RSS-csatornájára és lájkold a Facebookon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Kommentek

Kommentek