Franciapolitika - Heti TV

Erősödik vagy gyengül a francia állam a járvány után?

Erősödik vagy gyengül a francia állam a koronavírus-járvány után? Utalnak jelek arra, hogy nő az állam szerepe, de arra is, hogy a központi államhatalommal szembeni bizalom jelentősen csökkenhet. Ezt a kérdéskört jártuk körbe Botos Mátéval, a PPKE tanszékvezető egyetemi docensével a Franciapolitika legújabb karantén-adásában.

A beszélgetés ötletét az adta, hogy elkezdtünk beszélgetni erről a témáról a Tilos Rádió Polkult című műsorában, s nagyon, nagyon folytatni akartam azt az – intellektuálisan nagyon stimuláló – polémiát. Ez az az adás, amire a beszélgetés elején utaltam, érdemes rá időt szánni, megéri 🙂 :

Az új Franciapolitikában az állam szerepe mellett beszéltünk a hamarosan következő önkormányzati választási második fordulóról (bejelentették a dátumot, most már biztos, hogy június 28-án lesz, ha addig a járvány megint nem írja persze felül a terveket). Szóltunk arról is, hogy mit is kellene tennie Emmanuel Macronnak ebben a helyzetben, illetve mit tehetne (erről továbbiakat itt is találsz).

Fogadjátok mindkét beszélgetést szeretettel!

Kommentek

Kommentek