Pirkadat

Pirkadat: újabb bejelentkezés, újabb elemzés

Ma reggel ismét bejelentkeztem a Heti TV Pirkadat című műsorába, hogy a franciaországi járványhelyzetről beszélgessünk.

Mint azt korábban írtam, sok választás ezekben a pillanatokban dől el, de a számokban és a közvélemény-kutatásokban még nem biztos, hogy lehet látni, milyen irányba. Így nagyon nehéz kérdés, hogy a politika a felszín alatt hogy alakul – márpedig ezt a kérdést is feltették nekem ma reggel.

A válság sokszor lehetőség a kormányzóknak, viszont itt most egy teljesen mozgó célponttal állunk szemben, a kormányoknak azért sincs könnyű dolguk, mert korlátozott a rendelkezésükre álló információmennyiség (erről a problémáról itt és itt írtam).

Úgy kel kezelni a korona-válságot, hogy sokszor sötétben tapogatózunk. Nézzétek meg azokat a friss cikkeket, amelyek azt pedzegetik (nemcsak a magyar sajtóban egyébként), hogy hogy néz ki a WHO és Kína viszonya, és ennek milyen hatása lehetett a járvány globális terjedésére. Vagy vegyük észre, hogy még igen komoly hírszerzői kapacitásokkal bíró országok szolgálatai (USA) is azt mondják, nehéz átlátni, hogy Kínában, Oroszországban, Észak-Koreában mi a tényleges helyzet.

Szóval sok mindent nem tudunk, és lassan az is kirajzolódik, hogy sok mindenre sokan tényleg nem voltak felkészülve. A maszk-hibát például majdnem mindenki elkövette, bízva az utánpótlás-beszerzési utak nyitottságában.

Hogy ki pontosan mennyire nem volt felkészülve, és ennek mi volt az oka, arról később jönnek a politikai viták, de francia viszonylatban pár ilyen problémát felvetettem a ma reggeli Pirkadat-beszélgetésben.

És akkor álljon itt az interjú!

Ha szeretnél értesülni az újabb és újabb Franciaországgal kapcsolatos videókról, anyagokról, akkor iratkozz fel itt!

Kommentek

Kommentek